Instrutor Feijão

Instrutor Feijão
 

Instrutor Feijão (Carlos Henrique dos Santos) leerde de capoeira voor het eerst kennen via een buurmeisje afkomstig uit een grote capoeirafamilie.  Via haar leerde hij de eerste bewegingen en trainde nadien ook in de locale capoeiragroep.


 Op zoek naar diepere waarden en structuur is hij hierna gestart bij ABADÁ-CAPOEIRA.  Feijão is leerling van Mestre Nagô (Nova Iguaçu, Rio de Janeiro) en is na zijn graduatie eveneens gestart met het geven van lessen in Rio de Janeiro.


Elke capoeirista krijgt een "apelido" of bijnaam.  Meestal wordt de apelido gegeven door de leraar en is een bijnaam gebasseerd op een persoonlijke eigenschap, gebeurtenis of anekdote.  Feijão had reeds een bijnaam die zijn grootvader hem heeft gegeven.  Een jaar na Feijão zijn geboorte startte op de Braziliaanse televisie een nieuwe reeks genaamd "Feijão Maravilha".  "Feijão" betekent "boon", wat eveneens een zeer geliefd en populair gerecht is in Brazilië.


 

Sinds 2010 geeft Instrutor Feijão lessen in België aan kinderen en volwassenen, verzorgt shows, workshops en demonstraties.


"Camaleão muda de cor

mas não perde sua essência

Capoeira envelhece, mas não perde sua vivência.

Isso é capoeira..."

Instrutor Feijão

COPYRIGHT © 2015  |   ALL RIGHTS RESERVED | Privacyverklaring

Design by Pombinha